Testovanie 9 sa nezadržateľne blíži

...T9...

Milí žiaci!

JE TO TU...

Už budúcu stredu Vás čaká záverečná skúška v podobe monitoru. Práve tam môžete ukázať, čo vo Vás je a čo ste sa za celých 9 rokov spolu za pomoci a podpory učiteľov dokázali naučiť.

Práve monitor je jedna z prvých životných udalosti, ktorá predstavuje ukončenie jednej životnej etapy a smeruje k otvoreniu ďalšej, novej a to práve k prestupu na strednú školu. Celý tento proces sa často spája so stresom a nervozitou. Niektorých z Vás možno trápia otázky ako:

 „Zvládnem to?“

 „Ako sa to celé naučím?“

„Čo keď pred začiatkom dostanem okno?“

„Som dostatočne pripravený?“.

Práve na to existuje niekoľko tipov a  trikov ako sa s takýmito situáciami popasovať a tento dôležitý deň „D“ zvládnuť.

V deň D si určite neposúvaj budík, pi dostatok vody, dopraj si niečo chutné a výživne. Nezabudni si zároveň zbaliť pero navyše, vodu, jedlo a vreckovky. To že v tento deň pociťuješ zvýšenú nervozitu, strach či obavy je úplne NORMÁLNE.  Nenechaj sa rozptýliť svojimi spolužiakmi, radšej si nájdi miesto kde sa budeš cítiť dobre a dokážeš sa sústrediť na seba a svoje potreby. Ak budeš pociťovať prílišne obavy až paniku nezabúdaj na svoj DYCH.

Počas monitoru využi celý čas, ktorý máte k dispozícii. Aj keby si mal pocit, že si už na nič nevieš spomenúť. Skús  sa uvoľniť a povedať si , že to máš za sebou. Pri takomto uvoľnení si skôr spomenieš na niečo, čo si predtým nevedel. Sústreď sa hlavne na seba, nepozeraj sa okolo, čo robia ostatní. Môže ťa to rozrušiť a budeš sa menej sústrediť.

               Po skončení sa NEHODNOŤTE.

              Zvládli ste to najlepšie, ako ste vedeli.

              POCHVÁĽTE SA!

A aby si si to všetko zapamätal, pripravili sme si pre teba krátky súhrn 10. krokov ako pohodovo zvládnuť monitor.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Lesnícka 1, 080 05 Prešov
    Lesnícka 1, 080 05 Prešov
  • +421 51 7700215

Fotogaléria